Home

Het bedrijf ontstond in 1947 door een samenwerking tussen Raymond Van Zele en de eigenaar van het veevoederbedrijf Maurice Dhaese, schoonbroer van Raymond. De handel bevond zich toen op de Hogevorst te Bassevelde.

kantoorIn het jaar 1952 verhuisde de handel van de Hogevorst naar het Dorp in Bassevelde, waar het depot van de NMBS zich bevond. De veevoederhandel werd uitgebreid met veevoederleverancier Avix in 1958.

Begin '64 werd besloten om Voeders Verdegem te laten gaan en te starten met voederleverancier Hendrix. Verder dat jaar werd de eigendom gekocht op het dorp 97 en de zaak werd overgedragen aan de zoon Georges Van Zele. De eerste loods werd gebouwd.

Begin de jaren 70 werd besloten om Voeders Avix ook te laten gaan en gericht te werken met 1 veevoederbedrijf, namelijk Hendrix voeders. Loods nr 2 werd gebouwd in het jaar 1973. En vanaf dit jaar werd er gestart met losse meststoffen. Loods nr 3 werd gebouwd in het jaar 1989. kantoor2

In 1990 laat Georges Van Zele een deel van de zaak over aan zijn zoon Geert Van Zele, welke een bvba opricht, nl. bvba G. Van Zele Bassevelde. In 1993 krijgen de steenkolen een klap en wordt gestart met vloeibare brandstoffen van het merk BP. Op 15 november 1999 wordt een zaak van brandstoffen overgenomen, nl. Brandstoffen RAF van Zelzate.

Begin 2000 wordt een tweede zaak overgenomen nl. Brandstoffen De Rijcke van Assenede en wordt er een tweede bvba opgericht, met name Brandstoffen G. Van Zele. In deze vennootschap wordt er gestart met Fina. Begin 2001 worden de twee vennootschappen samengevoegd en wordt er een nv opgericht met de naam nv. G. Van Zele. Een jaar later wordt de zaak van Georges Van Zele volledig overgenomen. Er wordt ook begonnen met transport. Na een groot meningsverschil tussen Hendrix-Haeck en nv G.Van Zele wordt in januari 2005 gestart met voeders Dumoulin.